Om oss

Fiske intresserar väldigt många svenskar. Skälen är säkert flera, men ett skäl kan kanske vara att med lite tur så bidrar man till hushållet med färsk, fin, fisk. Det är också en sport som går att utöva på praktiskt taget alla nivåer. Man kan meta från en sommarbrygga utan större ansträngning, eller ligga med båten över ett abborrgrund i en insjö. Det kan också vara havsfiske vid Lofoten, där vädret kan vara nog så tufft, och fisket långt ifrån lättsamt.

En annan aspekt är nog att det är en sport som man kan börja bedriva utan stora investeringar. Ett vettigt haspelspö med rulle och några drag är inte dyrt. Därmed inte sagt att all utrustning är billig, bara att även den som inte har så mycket pengar kan ägna sig åt fiske.

Om oss

Här finns intressant att läsa för alla

Vi försöker skriva om fiske på ett sätt som skall passa både de som tar lite lättare på sin sport och de som fiskar ”på allvar”. I det här numret kommer vi t.ex. att skriva om fiske i Västerbotten. Nu ligger ju Västerbotten långt bort för de flesta svenskar, men för den som har möjlighet finns det mycket fint fiske i Västerbotten. Vår artikel vill ge hjälp hur man kan förbereda sig för resan, t.ex. vilka fiskevatten det finns, hur man tar sig dit och hur man skaffar fiskekort. Det kanske inte är så dum idé att önska sig en fiskeresa till Västerbotten i julklapp. Kanske kan artikeln inspirera till att ta reda lite mer om sitt eget landskap. Det kanske finns förbluffande bra fiske alldeles runt knuten!

Vi har också en artikel om fiskeperioder, dvs vilka arter som är lättast att fånga under de olika årstiderna. Det är självklart råd i stora drag. Vilka arter som går till en viss dag beror på så många saker.

Många tycker att det bästa med fisket är tystnaden och ensamheten, men många tycker det förhöjer glädjen att fiska med trevligt sällskap. Vi har en artikel om hur man hittar fiskekompisar, och kanske ger den dig de idéer du behöver för att hitta din framtida fiskekompis.

Tips om utrustning

Oberoende om man fiskar ensam eller tillsammans med någon så måste man ha packat rätt. Speciellt om man kommer att röra sig i terrängen, typ vandra längs en å. Då betyder rätt packning dels att det man behöver finns med, men minst lika viktigt är att inte ha med onödiga grejor som ger onödig tyngd. Läs vår artikel och få råd från dem som har lång erfarenhet!