Tips på fiskepackning

Rätt kläder för fisketuren

Det första man ska tänka på när det gäller packning till fisketuren är kläderna. Vad ska man ha på sig? Det gäller att klä sig rätt och tänka på att vädret kan variera från dag till dag så ta alltid med dig plagg som är anpassade till de temperaturförändringar som kan uppstå. För det är ju som så att ena stunden är det varmt och i nästa så är det kallt men det är oftast på grund av att vi inte har rätt kläder på oss. Har man inte rätt kläder på sig så svettas man ena stunden och fryser i nästa.

När du väljer kläder så ska du aldrig använda kläder som är av bomull närmast kroppen för bomull har förmågan att binda fukt och det torkar då väldigt långsamt. Det resulterar i att du blir fuktig på din kropp som i sin tur kan göra att du fryser. Använd dig av helsyntetiskt polyestertyg Det gör att det torkar upp väldigt fort och har en förmåga att leda bort fukten på din kropp. Att använda sig av ett underställ är bra. Det finns underställ som är anpassade för just kalla vitrar. Fleecebyxor är att rekommendera. Det gör att man blir varm på kroppen och tillsammans med ett tunt underställ så får kroppen den värme som den behöver.

När man är ute och fiskar och det kan bli fuktigt i luften så kan det vara bra med kläder som håller både vind och fukta borta. Att bli blöt är ingen höjdare om det blåser kalla vindar. Ytterkläder som tåler både regn och vind är att varmt rekommendera. Det gör att du inte blir blöt om det skulle bli fukta eller rentav regna. Du blir inte blöt på kroppen och du fryser inte lika lätt.

Tips för fiskeresan

Tips på fiskepackning

När man åker ut på en fiskeresa så är det lite man ska tänka på. Man ska naturligtvis gå igenom sina saker så att allt är helt och att du har allt du behöver. Gå igenom ditt spö och se om det är helt och rent. Torka alltid av spöet efter varje fisketur för då håller det längre. Ta gärna med dig ett extra spö utifall att det första skulle gå i sönder. Fiskelina och fiskekrokar är bra att gå igenom innan du åker iväg för att fiska.

Gå igenom din fiskelåda innan så att du vet att du har det du behöver. Det kan vara lätt att glömma något annars. Mat som är lättlagad över en öppen eld är aldrig fel. Mat i konservburkar, korv med bröd eller soppa är aldrig fel. Av soppan kan man även känna sig varm om det skulle vara kallt ute. Dricker du kaffe så finns det snabbkaffe som man kan ha med sig. Det är ju vanligt pulver som man lägger i det varma vattnet. Kanske inte lika gott som bryggkaffe men det är helt perfekt att ha med sig på en fisketur i alla fall.

Ibland så vill man ta en paus från att fiska. Ta med dig några tidningar som du kan läsa i. Det finns många att välja mellan idag. Löser du korsord så finns det många av dessa att välja på. Har du en mobil så ta den med dig Den är inte bara perfekt att ringa till någon om man skulle behöva få kontakt med andra människor ifall det skulle hända något. Den är även bra till att spela spel på. Till exempel casinospel. Det är både roligt och spännande. Har man tur så vinner man lite pengar. Inte helt fel. Har du tur så får du både en fin fångst med fisk och pengar som kan användas till en drömresa.